A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. Lábasban olajon a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt. Hozzáadjuk a krumplit , a paprikát, és a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük és megfőzzük.

Hozzávalók

1 kg burgonya (burgonya)

1 db paradicsom (paradicsom)

15 dkg  parasztkolbász (parasztkolbász)

2 fej vöröshagyma (vöröshagyma)

2 gerezd fokhagyma (fokhagyma)

2 db paprika (paprika)

4 ek étolaj (étolaj)

1 kávéskanál pirospaprika (pirospaprika)

1 kávéskanál kömény (kömény)

1 csipet só (só)

1 csipet bors (bors)

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó: twitter, pinterest)