A csirkecombokat kicsontozzuk, és kevés olívaolajban hirtelen átsütjük, majd kivesszük. A sütőtököt megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk.

A magokat a szivacsos résszel együtt kikaparjuk, majd a tököt megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a lisztet rászórjuk, és összekeverjük.

Reszelünk rá egy kevés gyömbért, és azzal is elkeverjük. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra. A hagymát aprítsuk fel, és a hús után visszamaradt olajban fonnyasszuk üvegesre.

Tegyük bele a sütőtökkockákat és pároljuk meg kissé, majd fűszerezzük friss kakukkfűvel, 2-3 babérlevéllel, frissen őrölt borssal –de óvatosan, ha valaki nem szereti a csípőset. Sózzuk is, de csak módjával, mert az alaplének/leveskockának is van sótartalma. Öntsük fel az alaplével, vagy vízzel és tegyük bele a leveskockát. Rakjuk bele a krumplit, a csirkecombokat, fedjük le, és közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhulnak benne a hozzávalók (hús, krumpli, sütőtök). Kóstolgassuk, és ha szükséges fűszerezzük még. Ha kész, tegyünk bele 1-2 kanál tejfölt (ízlés szerint), és keverjük össze.

Alaposan pépesítsük le a sütőtökragut.Tálaláskor tegyük a tányérra a combot, majd szedjünk mellé a sütőtökös köretből.

 

Hozzávalók

1-2 ek   liszt

4 ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2-3 db   burgonya

2 dl húsleves (alaplé)

2-3 db   babérlevél

1 kg csirkehús (felsőcomb)

1 kk gyömbér (reszelt)

0.75 kg sütőtök

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó:aprosef.hu)