Decemberre a Jónak lenni jó! keretében meghirdették a Jóság hónapját, amelynek lényege, hogy civilek és ismert emberek felajánlhatnak egy-egy jócselekedetet, amellyel az adománygyűjtő kampány idei kedvezményezettje, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítik.

A kedd délelőtti \"örömfőzés\" három boxban zajlott olyan elismert séfek közreműködésével, mint a Bocuse d\'Or döntőjében negyedik helyen végzett jutott Széll Tamás, valamint Szulló Szabina, Wolf András vagy Sárközi Ákos.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d\'Or Akadémia elnöke elmondta: a Bocuse d\'Or küldetései között szerepel az is, hogy a fiatalokat nevelje, irányba állítsa.

\"Bízom benne, hogy ezeknek a fiataloknak öröm az, hogy együtt főzhetnek ezekkel a sztárséfekkel és így egy picit jobban megszeretik ezt a szakmát\" és belepillanthatnak abba, hogy milyen irányba fejlődik a gasztronómia.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hatodik alkalommal rendezi meg a Jónak lenni jó! akciót, amelynek keretében december 17-én, vasárnap egész napos műsorfolyammal várják a felajánlásokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.

Az egész napos műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz, de a budapesti Batthyány térre, Pécsre és Beregszászra is kapcsolnak. A Fővárosi Nagycirkuszban az előadásokon hátrányos helyzetű családokat is vendégül látnak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint háromszáz programot működtet, a szervezet tevékenységének főbb súlypontjai az esélyteremtő programok, a mozgássérültek segítése és az életmentés.

(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:mti)