A tésztát sós vízben főzzük meg, de ne szűrjük le, mert így lesz jó ragadós. A hagymát vágjuk össze és tegyük ezt a sonkával és a zöldséglevéllel is. Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd néhány percre fedjük le hogy párolódjon egy kicsit. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Ezt követően hozzáadjuk a sonkát, majd ismét pirítjuk és szépen lassan beletesszük a zöldségleveleket is. Így együtt sütjük kis lángon, pont addig, ameddig a zöldséglevél összefonnyad. Ezt követően leszűrjük a tésztát, két tojást ráütünk és összekeverjük.
Hozzávalók
1 csipet só
2 db tojás
2-3 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
0.20 kg sajt
0.30 kg sonka
1 csipet bors
1 csokor petrezselyemzöld
40 dkg spagetti
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:twitter)