hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

elkészítés

A tésztához

  1. A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük a hűtőben. A felét-háromnegyedét kb. 1 cm vastagra, egy 24-26 cm-es tortaformának megfelelő méretre kinyújtjuk, úgy, hogy kétujjnyi pereme legyen.
  2. (A tészta maradékát lefagyaszthatjuk, vagy kinyújtás után tetszőleges formára szaggathatjuk).

A töltelékhez

  1. A krémhez az eper kivételével mindent simára keverünk egy tálba.

Elkészítés

  1. Előmelegítem a sütőt.
  2. A tortaformába igazított tésztát villával megszurkáljuk, majd kirakjuk a felszeletelt eperrel, amit befedünk a krémmel.
  3. 175-180 fokon, tűpróbával készre sütöm.
  4. Hagyjuk a formában kihűlni.
  5. Porcukorral megszórva vagy karamellszósszal tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

iranyakonyha.hu/freeimages.com