hozzávalók / 8 adag
A tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
Elkészítés
- 25 dkg eper
elkészítés
A tésztához
- A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük a hűtőben. A felét-háromnegyedét kb. 1 cm vastagra, egy 24-26 cm-es tortaformának megfelelő méretre kinyújtjuk, úgy, hogy kétujjnyi pereme legyen.
- (A tészta maradékát lefagyaszthatjuk, vagy kinyújtás után tetszőleges formára szaggathatjuk).
A töltelékhez
- A krémhez az eper kivételével mindent simára keverünk egy tálba.
Elkészítés
- Előmelegítem a sütőt.
- A tortaformába igazított tésztát villával megszurkáljuk, majd kirakjuk a felszeletelt eperrel, amit befedünk a krémmel.
- 175-180 fokon, tűpróbával készre sütöm.
- Hagyjuk a formában kihűlni.
- Porcukorral megszórva vagy karamellszósszal tálalhatjuk.
- sütési hőfok: 180°C
iranyakonyha.hu/freeimages.com