Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 2 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek szárított tárkony
  • fél citrom leve
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt. Főzzük puhára a zöldségeket. Kevés forró levessel keverjük el a tejfölt, keverjük fokozatosan a levesbe. Frissen facsart citromlével, és ha szükséges, még tárkonnyal ízesítsük.

Forrás: gasztrokalandok.hu