A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert a tojás sárgája kicsapódhat. Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük.

Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük míg teljesen kifagy.

 

Recept: Banános csoki fagyi (500g)

- 280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)

- 3 db tojás sárgája (körülbelül 50ml)

- 45g kristálycukor

- 3g pektin

- 60g étcsokoládé (60-65%-os)

- 40g pépesített banán

- 25g 20%-os, cukrozatlan kakaópor

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, bonbonier / Fotó: bonbonier)