A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ezeket egyenként megsózzuk és hideg helyen legalább két órán át állni hagyjuk. Az összevágott vöröshagymát a fazék aljára tesszük, rárakjuk a hal fejét, farkát és a halszeleteket. Felöntjük vízzel és erős tűzön felforraljuk. Miután felforrt, 2-3 percre visszavesszük a forrást és beletesszük a paprikát óvatosan, nehogy a fazék oldalához tapadjon (ettől ugyanis ráéghet és keserű lesz).  30 percig erős lángon forraljuk, majd levesszük és az előre kifőzött gyufatésztára leszűrve rámerjük.

Hozzávalók

 

1 kg hal

1 fej vöröshagyma

1 kanál só

2 l víz

1 kanál paprika

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)