Helyezzük a kekszeket egy zacskóba és zúzzuk őket össze. Amikor ezzel lekészültünk, akkor tegyük a darált kekszdarabokat egy tálba, majd adjunk hozzá olvasztott vajat. Figyeljünk arra, hogy meleg legyen még a vaj. Ne feledkezzünk el a citrom héjról se! Keverjük össze a keksz darával, hogy a kekszet teljesen ellepje a vaj. A sütőformába helyezzünk sütőpapírt és töltsük bele a kekszes keveréket. Ezt követően "jegeljük" a tortát, de ne szó szerint értsük ezt! Csupán tegyük a hűtőbe legalább 4-6 órára. Következik a krém!

Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a likőrrel. Adjuk hozzá a felhabosított tejszínt a krémhez majd keverjük el jól. Mossuk meg a szőlőt majd magozzuk ki. Fedjük le a keksz-alapot egy réteg szőlővel majd egy réteg krémmel, majd ismételjük meg. Díszítsük a tortát a megmaradt szőlővel és hűtsük a tortát legalább 4 órán át, de akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk.

Hozzávalók

300 g háztartási keksz

190 g sózatlan,olvasztott vaj

160 g krémsajt

130 ml tejszín

3 kanál porcukor

1 kávéskanál likőr

1 csipet

citrom héja

fehér szőlő

piros szőlő

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hui/Fotó:pixabay)