Helyezzük a kekszeket egy zacskóba és zúzzuk őket össze. Amikor ezzel lekészültünk, akkor tegyük a darált kekszdarabokat egy tálba, majd adjunk hozzá olvasztott vajat. Figyeljünk arra, hogy meleg legyen még a vaj. Ne feledkezzünk el a citrom héjról se! Keverjük össze a keksz darával, hogy a kekszet teljesen ellepje a vaj. A sütőformába helyezzünk sütőpapírt és töltsük bele a kekszes keveréket. Ezt követően "jegeljük" a tortát, de ne szó szerint értsük ezt! Csupán tegyük a hűtőbe legalább 4-6 órára. Következik a krém!
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a likőrrel. Adjuk hozzá a felhabosított tejszínt a krémhez majd keverjük el jól. Mossuk meg a szőlőt majd magozzuk ki. Fedjük le a keksz-alapot egy réteg szőlővel majd egy réteg krémmel, majd ismételjük meg. Díszítsük a tortát a megmaradt szőlővel és hűtsük a tortát legalább 4 órán át, de akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk.
Hozzávalók
300 g háztartási keksz
190 g sózatlan,olvasztott vaj
160 g krémsajt
130 ml tejszín
3 kanál porcukor
1 kávéskanál likőr
1 csipet só
citrom héja
fehér szőlő
piros szőlő
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hui/Fotó:pixabay)