Mangót manapság már bárhol kaphatunk, így ez nem gond. Az elkészítéshez először is hámozzuk meg a gyümölcsöt és végjuk szeletekre. 75 gram vajat olvasszunk meg, majd adjunk hozzá 50 gramm barna cukrot, vagy bármilyen édesítőszeret, amit szeretünk használni. A szirupot, amelyet kaptunk öntsük egy tortaformába. Tegyük a tetejére a magódarabokat, majd a tortaformát tegyük a sütőbe, 200 fokon. Nem dőlhetünk hátra, van még dolgunk: keverjük össze a lisztet, a maradék vajat és . a maradék cukrot (vagy bármilyen más édesítőszert), öntsünk hozzá egy kevés vizet (5-7 cl) és megkapjuk a kevert tésztánkat. Nyújtsuk ki a tésztát. Vágjuk fel a rozmaringot, vegyük ki a tortaformát és szórjuk bele a mangót az apróra vágott rozmaringgal. Fordítsuk meg a rajta lévő tésztaréteget, és hajtsuk be az ujjunkkal. Folytassuk a sütést még 30 percig. Vegyük ki a tortaformából a kész süteményt, tegyük tálra és öntsünk rá híg tejszínt.

Hozzávalók 6 személyre:

- 2 darab mangó

- 175 gramm puha vaj

- 100 gramm barna, vagy nádcukor (vagy bármilyen más édesítőszer)

- 175 gramm liszt

- 2 szál rozmaring

- 10 cl híg tejszín

(Forrás:iranyakonyha.hu, Raphaele Vidaling, Anna Pavlowitch: Leszámolás a nagyi főztjével / Fotó: pinterest, foodtolove.com)