hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg marhalapocka
  • 30 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg borjúlapocka
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 kis pohár tejföl (20%)
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 ek mustár
  • 1,5 ek zsír
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk paprikakrém (házi)

elkészítés

  1. A húsokat megmossuk, és 1 cm vastag, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát 1 ek zsíron megpirítjuk, paprikával megszórjuk, hozzáadjuk a marhahúst, sóval, borssal, fűszerezzük, felöntjük a borral, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük.
  3. Ha félpuhára párolódott a hús, hozzáadjuk a sertés és a borjúhúst is. Fedő alatt  készre főzzük, majd a fedőt levéve zsírjára sütjük.
  4. A gombát alaposan megmossuk, vékonyra felszeleteljük, és ½ ek zsíron megpároljuk, majd a zsírjára sütjük. Ha elkészült, a húsokhoz öntjük. Össze rottyantjuk.
  5. A tejfölt, a mustárt, a paprikakrémet összekeverjük, és a gombás tokányhoz adjuk.
  6. Megkavarjuk, tálalhatjuk.

iranyakonyha.hu/freeimages.com