A burgonyát héjában főzzük meg, majd hámozzuk és még melegen törjük át. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos vízben futtassuk meg. Ha a krumpli langyosra hűlt, a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk be a tésztát. Meleg helyen, letakarva, egy órát kell keleszteni. A hagymákat ezalatt apróra, a szalámit és a paprikákat pedig vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit, megszórjuk az apróra vágott újhagymával, lila hagymával, majd rátesszük a paprikakarikákat. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Hosszávalók:

50 dkg  finomliszt

3 dkg élesztő

2 kanál joghurt

2 kanál libazsír

2 db burgonya

2 tk só

2 dl víz

1 kk cukor

3 dl 20%-os tejföl

5 gerezd fokhagyma

30 dkg  szalámi

3 szál újhagyma

1 db lilahagyma

2 db hegyes erős paprika

2 db kápia paprika

25 dkg  sajt

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest, pincesspek.hu)