Elkészítés:

megfőzzük a tojást és a krumplit, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A zsiradékkal kikent edénybe, elkezdjük a burgonyát belepakolni, majd a tojást (aki nem szereti a sütés közben megszíjasodó főtt tojást, az morzsolja bele, elkerülve egy kicsit az edény szélét). A rétegeket megszórjuk ételízesítővel és kockára vágott szalonnával, kolbásszal, virslivel. Húsimádók előnyben...

A folyamatot addig ismételjük, míg az edény és a hozzávalók engedik (burgonya a felső réteg). A bevállalósok hagymaszeleteket is rakhatnak a rétegek közé. Aranybarnára sütjük, a tetejére tejfölt és sajtot teszünk, ez utóbbi lehet akár füstőlt, sőt kék is.

Hozzávalók

1 kg héjában főtt krumpli

6 db tojás

15 dkg  kolbász

10 dkg  szalonna

4 csipet ételízesítő

4 dl tejföl

10 dkg  margarin

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:femina.hu)