Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 8-10 zsályalevél
- 2 ek vaj
- 150 g dió
- 250 g ricotta
- ½ tk só
- 1 ek reszelt parmezán
- ½ tk őrölt szerecsendió
A mártáshoz:
- 10 dkg krémes gorgonzola
- 1 dl tejszín
- 10 g reszelt parmezán
- kevés só
- frissen őrölt szerecsendió
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsályaleveleket. Amikor megpirultak, papírtörlőre szedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a diót és ezt is egy kicsit lepirítjuk. A pirított diót, a ricottát, a zsályaleveleket, kevés sót, reszelt parmezánt és szerecsendiót késes robotgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.
A négyzetekre vágott friss tésztát megtöltjük és megformázzuk: a tésztát átlósan kettéhajtjuk és összenyomkodjuk, megfordítjuk és a kést csücskét összecsippentjük. Lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük és a mártásba forgatjuk.
A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a gorgonzolát, majd felöntjük tejszínnel. Belereszeljük a parmezánt, sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Forrás: gasztrokalandok.hu