Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 8-10 zsályalevél
  • 2 ek vaj
  • 150 g dió
  • 250 g ricotta
  • ½ tk só
  • 1 ek reszelt parmezán
  • ½ tk őrölt szerecsendió

A mártáshoz:

  • 10 dkg krémes gorgonzola
  • 1 dl tejszín
  • 10 g reszelt parmezán
  • kevés só
  • frissen őrölt szerecsendió

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsályaleveleket. Amikor megpirultak, papírtörlőre szedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a diót és ezt is egy kicsit lepirítjuk. A pirított diót, a ricottát, a zsályaleveleket, kevés sót, reszelt parmezánt és szerecsendiót késes robotgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.

A négyzetekre vágott friss tésztát megtöltjük és megformázzuk: a tésztát átlósan kettéhajtjuk és összenyomkodjuk, megfordítjuk és a kést csücskét összecsippentjük. Lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük és a mártásba forgatjuk.

A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a gorgonzolát, majd felöntjük tejszínnel. Belereszeljük a parmezánt, sóval és szerecsendióval ízesítjük.

Forrás: gasztrokalandok.hu