A pörkölthöz a hagymát felkockázzuk, zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk vele, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, fűszereket. Ízesítéshez fűszereket használunk, leves kockát, kevés vizet, és készre főzzük.

A főzelékhez a sárgaborsót felengedjük vízzel, sózzuk, és apróra zúzott fokhagymával ízesítjük. Ebbe is leveskockát teszünk (ettől finomabb, ízesebb lesz), majd elkeverjük vele. Ha megfőtt, egy másik edénybe olajat teszünk, beletesszük a lisztet, pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kész főzelékhez adjuk, ezzel sürítjük.

A pörkölttel tálaljuk, de más feltétet is készíthetünk hozzá, ez a főzelék ugyanis ahogy mondani szokás, mindent elbír.

Hozzávalók

50 dkg  sárgaborsó

1 fej reszelt fokhagyma

1 tk só (+ 1 ek.)

2 dl étolaj

2 ek liszt

1 mk pirospaprika (+ 1 mk.)

50 dkg  sertéscomb

2 fej vöröshagyma

1 konzerv sűrített paradicsom

1 tk ételízesítő

1 kk bors

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:laptopkonyha.hu)