A tehéntúrót törjük át és keverjük össze a tojásokkal, a búzadarával és a sóval. Legalább 3-4 órán áthagyjuk állni a hűtőben. Főzés előtt vizes kézzel kis gombócokat formázzunk belőle és forrásban lévő sós vízben főzzük ki. A főzés ideje nem túl hosszú idő, hozzávetőlegesen 5 perc. Akkor készül el, amikor a gombóc felemelkedik a víz felszínére. A gombócokat csepegtessük le, majd meleg cukros tejföllel tálaljuk. A gombócok mellé adhatunk bármilyen lekvárt, ízlés szerint lehet barack, málna, eper, meggy, ki hogy és mit szeret.

Hozzávalók:

500 gr tehéntúró
4 egész tojás
200 ml búzadara
egy csipet só
200 ml tejföl
porcukor

(Forrás:iranyakonyha.hu, kitchenpoliglotta.com / Fotó. youtube.com, flickr.com)